Celebren la 1a Jornada d’estudi sobre els Maquis i la Resistència Antifranquista a la Vall d’en Bas

Dissabte la Sala de Can Trona de la Vall d’en Bas va acollir la 1a Jornada d’estudi sobre els Maquis i la Resistència Antifranquista, promoguda pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca amb el suport de diverses entitats d’aquest àmbit i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. Les jornades van reunir els principals experts en aquesta temàtica, que van poder visitar l’exposició de Francesc Serrat ‘Cisquet’, el jove guerriller antifranquista olotí, i acudir a les xerrades i debats. El matí va començar amb una taula rodona sobre la ‘Història i resistència armada antifranquista’. També es va parlar de ‘Poder, violència i resistència’ i del tractament dels maquis a la ficció, un repàs de la  presència d’aquesta figura en diversos espais culturals. En el marc de les jornades es va presentar el llibre ‘Cisquet: un maqui olotí’ i per tancar la diada, es va projectar el documental ‘La Marcha de los 100 días’. Aquesta activitat va ser la cloenda dels actes organitzats pel Projecte Cisquet pels 80 anys de la retirada republicana a Catalunya.

x