El mercat setmanal d’Olot començarà a introduir bosses biodegradables per ser el primer de Catalunya a prescindir del plàstic

El mercat d’Olot vol ser el primer mercat setmanal de Catalunya a eliminar les bosses de plàstic. La iniciativa començarà en prop d’una quinzena de parades de les 48 d’alimentació i planter que hi ha al mercat del dilluns. A partir de l’abril, les parades de la prova pilot tindran bosses biodegradables planes de 30×40 centímetres per a la compra a granel i de bosses tipus samarreta de 40×50 centímetres i nanses d’istribuïdes per l’esmpresa Traç Verd, amb publicitat d’un patrocinador que serà qui assumirà el cost de la producció.

Joel Busquets, Traç Verd: “Tots aquests plàstics estan fets d’una matèria que és la fècula, ja pot ser de patata o de blat de moro”.

La mesura sorgeix d’una enquesta feta a 43 marxants del sector de l’alimentació i el planter. Prop del 87% estaven disposats a canviar les bosses de plàstic per bosses reciclables.

Ramon Brunet, marxant del Maresme: “Estem embrutint el planeta; aquest crec que és el tema que hem de lluitar tots i nosaltres des de primera línia, sigui amb la fruita o el que sigui, hem d’anar introduint aquest hàbit i mirar que utilitzin aquest tipus de bosses perquè és en benefici de tothom”.

Estanis Vayreda, regidor Progrés Econòmic Aj. Olot: “Un primer objectiu seria convertir-nos en breu en el primer mercat de Catalunya que elimina les bosses de plàstic per tot el que suposa de medi ambient, de contaminació, etc”.

La mesura s’anirà implantant i s’anirà implantant progessivament. Només en un any, a la secció de fruita, verdura i planter d’Olot s’utilitzen entre 250.000 i 300.000 bosses de plàstic. Paral·lelament a la iniciativa de les bosses, i amb l’objectiu de facilitar l’aparcament i l’accés dels usuaris al mercat, des d’avui els marxants d’alimentació i planter lliuraran als clients 450 hores d’aparcament gratuït a la zona blava de la ciutat. L’acció ha estat promoguda per l’Ajuntament i la UTE Aparcament Olot. Aquestes mesures se sumen a les iniciades fa setmanes per a l’organització i neteja de l’espai, i la voluntat en el futur és engegar una campanya de promoció del mercat.

Deixa un comentari