Alumnes de secundària de diversos centres olotins participen en una dinàmica d’emprenedoria organitzada en el marc del Garrotxa Emprèn

En el marc de les activitats del Garrotxa Emprèn, que té lloc a Olot del 15 al 29 de març, aquest dilluns es va dur a terme a la Sala El Torín d’Olot una sessió d’emprenedoria dedicada  a 160 joves de la comarca. Es tractava d’un joc de taula on es pretenia transmetre els valors de l’emprenedoria i treballar a partir del mateix joc, casos que podrien ser perfectament reals.


El joc, creat per personal de la Universitat Autònoma de Barcelona que formen Kidnelis, s’anomena Biznelis. Es juga en grups i en ell s’hi treballa la presa de decisions, com vendre i comprar productes i com fer que una idea de negoci pugui beneficiar a d’altres persones.

Joan Reixach, cofundador Kidnelis: “Per què diem eleccions? Perquè hem eliminat els daus i per tant l’atzar, i cada vegada que és el torn d’un jugador, aquest últim pren la decisió de comprar productes internacionals, crear productes de marca blanca… No només guanya el que aconsegueix més diners sinó també aquell que crea més valors o que crea més feina al tercer sector, o aquell que satisfà altres requeriments que no siguin estrictament econòmics.”

Durant dues hores, uns 160 joves de tercer i quart d’ESO de l’Escola Pia, el Cor de Maria i el Petit Plançó d’Olot van dur a terme la dinàmica separats per grups. L’experiència els hauria de servir per veure de més a prop amb quin món es poden trobar si volen ser empresaris i a engrescar-los a tirar endavant les seves futures i possibles idees de negoci.

x