Les Planes d’Hostoles ja disposa de càmeres lectores de matrícules

Les Planes d’Hostoles ha decidit avançar-se amb les càmeres lectores de matrícules i ha llogat dos aparells per posar al municipi. El poble segueix en el projecte del Consell Comarcal però han buscat aquesta solució temporal a l’espera que aquest sigui una realitat. Els aparells han de servir d’element dissuasori dels robatoris al municipi.


Des del cementiri de Les Planes d’Hostoles ja es llegeixen les matricules de tots els vehicles que entren al municipi. En aquest extrem del poble s’hi ha instal·lat una de les dues càmeres que es posaran de moment. La segona anirà a l’entrada del barri del Jonquer, a l’altre punta del poble i on ja està tot preparat per posar-hi el suport de la càmera. Es tracta d’aparells que ha llogat l’ajuntament a l’espera que es posi en marxa el projecte de lectors de matricules del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: “El que hem fet és agafar dues càmeres de lloguer, que per tant són temporals, i mentre l’altre projecte no estigui engegat puguem tenir-les en funcionament i puguem tenir aquest efecte dissuasori i que puguem perseguir a les persones que entren a robar a casa nostra”

Tot i haver-se avançat amb aquestes dues càmeres, Les Planes segueix dins el projecte del consell comarcal. Un cop aquest sigui una realitat i les càmeres que han de controlar els accessos al poble estiguin instal·lades es retornaran els dos aparells llogats.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: “De moment el que volíem fer era posar unes càmeres a cada extrem. A la llarga, entrarem al projecte mancomunat amb el Consell Comarcal i que hi hauria una càmera just a l’entrada del terme municipal des d’Amer i l’altra càmera que Sant Feliu posaria a la zona dels túnels aproximadament. Així totes les entrades de la Vall d’Hostoles quedarien protegides”

Els robatoris que els darrers mesos hi ha hagut al municipi és el que ha fet que l’ajuntament apostés per aquesta solució provisional que ha de servir com a mesura dissuasòria a la vegada que ha de permetre perseguir als infractors.

Eduard Llorà, alcalde de les Planes d’Hostoles: “A nosaltres aquesta pressa ens ve arran de la pressió dels robatoris que hem tingut els darrers mesos a casa nostra i que estan generant un punt d’alarma social i nosaltres enteníem que hi havíem de fer alguna actuació”

Les càmeres estan connectades amb els Mossos d’Esquadra, poden recollir-ne tota la informació que necessitin així com activar-hi les alarmes que considerin necessàries. A banda d’instal·lar les càmeres, per augmentar la seguretat a la Garrotxa, l’Alcalde de Les Planes d’Hostoles torna a reiterar la demanda al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya d’incrementar els recursos materials i de personal del cos de Mossos d’Esquadra de la comarca.

x