Diumenge torna a celebrar-se la Duatló de Castellfollit després d’un any d’absència amb la participació de més de 200 esportistes

Diumenge Castellfollit de la Roca acollirà la 23a Duatló de la Garrotxa, la cita esportiva que defineix el Campió de Catalunya de l’especialitat. Es preveu que hi competeixin prop de 300 atletes d’arreu del país, en un dels circuits més durs del calendari.

Castellfollit tornarà a viure aquest 2019 una de les duatlons més importants del país: la Duatló de la Garrotxa. De moment, ja s’hi han inscrit més de 220 atletes de tot Catalunya amb la intenció de proclamar-se com a nou campió català, una xifra que es preveu que augmenti fins la celebració de la prova, amb prop de 300 participants.

Genís Grau, organització Duatló de Castellfollit de la Roca: “Sí, és dels esdeveniments més grans de Catalunya, i a la gent li agrada competir aquí al poble: és agradable córrer enmig d’aquests paisatges i sobre la pedra basàltica.”

Els participants començaran la Duatló amb una cursa de 5 quilòmetres des de la torre del rellotge de Castellfollit, en direcció a Sant Joan les Fonts. Després de tornar al punt de partida, agafaran la bicicleta per recórrer els 20 quilòmetres de la ruta circular que uneix Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Tortellà i Montagut, per tornar de nou al poble i fer corrent els últims dos quilòmetres de la prova. Segons l’organització, és dels circuits més durs del país.

Genís Grau, organització Duatló de Castellfollit de la Roca: “La bici és molt de puja i baixa, amb pocs descansos. És un circuit dur, amb molt desnivell.” 

Malauradament, el principal especialista de Castellfollit, Genís Grau, no competirà aquest 2019 a la seva duatló, perquè coincideix amb la Copa d’Europa de Huelva, on també hi participarà l’olotí Aleix Domènech. El guanyador de les tres últimes edicions és Nan Oliveras, que no ha formalitzat la seva inscripció.