En marxa les votacions dels pressupostos participatius per als barris del sector oest d’Olot

Les votacions dels segons pressupostos participatius de la ciutat d’Olot ja estan en marxa, i aquest dimarts es van dur a terme, de forma presencial, al barri de La Caixa i anirà rotant a la resta de barris inclosos al sector oest, on estan cridats a votar 6.351 persones, amb les condicions de tenir més de 16 anys, estar empadronat al barri i portar el DNI en cas que es faci presencial.

Josep Maria Coma, regidor de participació: “Ja estem a la última etapa, que és la d’ahir. Per començar les votacions es decidiran a partir de les propostes finalistes que s’executaran fins a un import màxim de 100.000 euros durant els pròxims 12 mesos”

Laura Comas, Resilience Earth: “Un dia es va a la caixa, com avui, un altre dia als desemparats. Cada dia es va a un barri diferent i també es pot votar online a pressupostosparticipatius.olot.cat”

En total hi ha set propostes entre les quals escollir mitjançant el sistema ‘cistell’, és a dir, podran triar tants projectes com vulguin fins esgotar els 100.000 euros. Aquest dimarts ja es podia veure alguns veïns a la plaça de La Caixa per dipositar les seves opinions.

El president de l’Associació de Veïns del barri de La Caixa, Manel Àrias es mostra satisfet de les propostes sorgides pel barri, tot i que en la seva opinió hi ha masses barris inclosos en uns mateixos pressupostos participatius.

Manel Àrias, president Associació Veïns barri La Caixa: “Ha estat un procés molt interessant, però amb el defecte que s’han involucrat masses barris. La nostra intenció i la de més barris és que es pugui fer per separat, entre cinc barris, i n’hi ha 10”

Aquest dimecres les votacions presencials es desplaçaran a l’Escola Malagrida i al Petit Plançó, dijous a Les Planotes i divendres a Sant Pere Màrtir i la Plaça Gil Vidal, i així fins el 24 de març.