Garrotxa Emprèn programa un taller dirigit a professors per aplicar tècniques de creativitat a les aules

Tothom té l’habilitat de ser creatiu però sovint aquesta habilitat està desentrenada. Sota aquesta premissa i en el marc de les jornades Garrotxa Emprèn, la mestra i emprenedora Maria Batet ha ofert aquest dimarts un taller pràctic anomenat ‘Atreveix-te a tenir bones idees’ a un públic composat de professors i professores. Moltes de les activitats proposades dins aquest taller anaven encarades a comprendre com funcionen els mecanismes mentals d’associació d’idees.

Maria Batet, experta en creativitat: “És una cosa molt humana però en som poc conscients. Si aprenem a dominar què fa el nostre cap quan associa idees, i aquí ho evidenciarem, després ho pots provocar. Com que els assistents són docents en la seva major part, té aquesta gràcia que després ho poden traslladar a les seves aules”.

Amèlia Sardà, membre de l’equip directiu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: “Des de l’escola d’Art, que som escola potenciadora de la creativitat i el disseny, creiem que és important veure altres punts de vista que no siguin de les arts plàstiques, que és el que treballem nosaltres, sobre com s’enfoca la creativitat”.

L’activitat de Garrotxa Emprèn dirigida a professors complementa altres d’interès per als estudiants amb l’objectiu d’introduir la capacitat creativa i l’emprenedoria a les aules.