Trenta empreses garrotxines, reconegudes pel seu compromís amb la sostenibilitat

Una trentena d’empreses turístiques de la Garrotxa han rebut avui reconeixements pel seu compromís social en el marc de les jornades Garrotxa Territori Socialment Responsable del Garrotxa Emprèn. L’acte també ha comptat amb la intervenció de Fabián Mohedano, expert en reforma horària.


La segona edició de les jornades Garrotxa Territori Socialment Responsable, que ha tingut lloc aquest dimecres a la sala El Torín d’Olot, han posat de manifest el compromís de les empreses garrotxines en desenvolupar la seva activitat respectant el medi ambient i la vida dels seus treballadors. Una trentena de negocis, la majoria del sector turístic i dels serveis, han rebut reconeixements en aquest sentit.

Pep Berga, Tinent Alcalde Aj. Olot – Donem diversos reconeixements, el podran tenir a la seva empresa perquè la gent que la visita el vegi i crear aquest efecte encomanador de que altres empreses s’hi sumin. Reconeixem les empreses que actuen d’acord amb el codi de gestió sostenible, les que obtenen per primera vegada la Carta Europea de Turisme Sostenible i també el que en diem empreses Lingüísticament responsables.

La jornada ha començat amb una xerrada de Fabián Mohedano, un dels principals promotors de la reforma horària a Catalunya, un moviment que proposa fer canvis en la vida quotidiana i laboral per a una millor conciliació.

Fabián Mohedano, expert en reforma horària: A les ciutats i als pobles és on passen les coses i per tant és allà on s’ha de fer la major incidència. Per tant, per fer la reforma horària, aquest plantejament on volem posar el temps com un factor de creixement i benestar, el que plantegem és que els pobles i ciutats puguin dir la seva.

Entre les prop de trenta empreses reconegudes avui pel seu compromís amb la sostenibilitat hi ha Som Mobilitat, l’hotel La Perla d’Olot i diverses empreses del sector turístic garrotxí, com cases rurals i restaurants.