Besalú reforça la implicació dels seus veïns en les inversions amb la segona edició de Besalú Participa

Besalú també està treballant en la segona edició dels seus pressupostos participatius, als quals destinen 50.000 euros de les arques municipals. Fins el 31 de març es poden presentar propostes d’inversió per via telemàtica o en una de les tres urnes que s’han repartit per la vila comptal. Com a novetat, avui té lloc una trobada per debatre i compartir idees, a les vuit a Sant Julià.


L’any passat, els veïns de Besalú van decidir de forma gairebé unànime que calia canviar de lloc la parada d’autobús de la carretera. Va ser la proposta guanyadora de la primera edició dels pressupostos participatius. Després d’aquesta experiència, l’ajuntament ha tornat a engegar el procés amb el període de presentació de propostes, que està obert fins a finals de març. Les idees no poden superar els 50.000 euros i es poden presentar per via telemàtica al web participa.besalu.cat o bé dipositant una butlleta en una de les tres urnes que hi a repartides pel poble.

Fina Surina, Tinent d’Alcalde Besalú: Han de ser qüestions que suposin una millora o resolguin una necessitat, que tinguin a veure amb inversió pública, que siguin competència municipal i siguin d’interès per Besalú.

La principal novetat d’aquesta edició és la trobada que té lloc aquest dijous al vespre per debatre i posar sobre la taula les propostes, un pas més per a implicar la ciutadania en la decisió d’inversions.

Fina Surina, Tinent d’Alcalde Besalú: Aquesta és una altra opció per reflexionar amb altra gent que potser no hi tens cap vincle familiar ni associatiu ni d’amistast, i és una nova manera de potenciar la col·laboració, la reflexió conjunta…

Totes les propostes recollides passaran per una anàlisi tècnica i  posteriorment, en un taller de un taller obert a tothom s’escolliran les 10 finalistes, que es portaran a votació abans de l’estiu.

x