Riudaura incorpora propostes dels infants de l’escola als pressupostos participatius, que doblen la partida

Diversos municipis de la Garrotxa han apostat per tirar endavant Pressupostos Participatius i estan immersos en els seus diferents passos. Un d’ells és Riudaura, on demà finalitza el termini de presentació de propostes. Enguany han doblat l’import que es destina a aquesta iniciativa, que per primera vegada implica també els infants de l’escola.


Riudaura és un dels pobles de la Garrotxa que ha apostat per seguir donant veu als seus veïns sobre les inversions que fa l’Ajuntament a partir d’uns pressupostos participatius. Fins aquest divendres els riudarencs poden presentar propostes de millora per al municipi. Enguany s’ha doblat l’import dedicat a aquesta iniciativa, que arriba fins als 20.000 euros.

David Jané, Alcalde de Riudaura: El plantejament era desplegar aquest projecte mica en mica. El primer any era un 3% i aquest creix fins al 5%. L’any passat es podien presentar propostes de qualsevol valor,  aquest any hem creat un topall mínim de 2.500 euros. Per què? Perquè l’any passat es posaven com a farcit per acabar d’omplir la butlleta, aquesta vegada pensem que han de ser els projectes de certa envergadura els que es portin a votació.

Per primera vegada els infants de l’escola Lluís Castells s’han implicat en l’aportació de propostes i algunes d’elles s’inclouran en el llistat definitiu.

David Jané, Alcalde de Riudaura: Se’ls hi va fer un encàrrec perquè ens expliquéssin què volien que hi hagués a Riudaura. Ells han anat treballant de primer fins al cicle superior i ells van fer una llista de peticions. N’hi ha algunes que l’Ajuntament assumeox directament perquè són qüestions més de manteniment i després hi ha cinc propostes que aniran directament als pressupostos participatius, que ells mateixos s’han d’encarregar de buscar un adult que les presenti i després fer campanya perquè les votin.

Es poden presentar un màxim de dues idees per persona o entitat, ‘pot trobar al web del consistori. El 31 de març es celebrarà una trobada deliberativa per debatre, consensuar o ampliar les diferents propostes, que es validaran tècnicament abans del període de votació, del 15 al 28 d’abril.

L’any passat, amb els 12.000 euros dels pressupostos participatius, es va adquirir una pala llevaneus per al vehicle de la brigada, es van fer arranjaments en diversos carrers, es van elaborar els vestits dels Gambetons Joves del Ball del  Gambeto i es va instal·lar una zona de pícnic davant de l’escola.