Txell Costa presenta el llibre ‘Liderar en femenino’ a Olot

En el marc del Garrotxa Emprèn, aquest dijous l’experta en màrketing i negocis Txell Costa va presentar la publicació ‘Liderar en femenino’ a Olot. El llibre aprofundeix en el nou paradigma al qual s’hauran d’adaptar les empreses del futur, tenint en compte les aspiracions de les dones i els ‘millennials’.


Emocions com l’empatia  o la paciència s’han associat tradicionalment a les dones i segons l’emprenedora i experta en màrketing Txell Costa, són les que cal posar en un primer pla en el món de l’empresa. Així ho explica en el seu darrer llibre “Liderar en femenino”, que es va presentar aquest dijous a Olot dins la programació  del Garrotxa Emprèn.

Txell Costa, autora de ‘Liderar en Femenino’: Es diu lideratge femení a nivell teòric, però en realitat és un lideratge més emocional i horitzontal. No és una diferència de gènere sinó d’atributs. A nivell històric s’ha atribuït l’acció als homes i l’emoció a les dones. Parlem d’estils, però no necessàriament de gènere.

La publicació és també una guia sobre un  de lideratge més horitzontal que hauran d’adoptar les empreses de cara al futur, tenint en compte els canvis socials.

Txell Costa, autora de ‘Liderar en Femenino’:  En el sentit de lideratge per a  tothom. El que explico és cap a on anem, com canvien les ofertes de feina, com el millennial i la dona fan que tot canviï dins el mercat laboral i com les empreses s’hauran de renovar per entendre com funcionen les noves relacions. El propi treballador dirà, “no tot són els diners i no em vull quedar aquí tota la vida”, se’n diu ‘Jobjumping’ perquè el millennial de mitjana no vol estar-se més de dos anys en una empresa. Jo vull conciliació, vull aprendre, de manera que tot va molt ràpid.

Una mostra d’aquests canvis la trobem en la mateixa presentació del llibre, que va començar amb un qüestionari interactiu que els assistents havien de respondre a través d’una aplicació mòbil. ‘Liderar en femenino’ és el segon llibre de Txell Costa, després de l’èxit assolit amb ‘Working Happy: Todo lo que necesitas para crear la mejor empresa del mundo’, que ha estat líder de vendes a Amazon.

x