L’Orfeó Popular Olotí torna a representar a partir de dissabte l’obra ‘La venganza de Don Mendo’

L’Orfeó Popular Olotí recupera a partir d’aquest dissabte un dels èxits més ressenyables de la seva història teatral, ‘La venganza de Don Mendo’, que l’ateneu va representar per primera vegada el 2010. Nou anys després, torna a ser dirigida per Jaime Blanch, gran coneixedor de l’obra, i la majoria del repartiment de llavors.


En l’assaig d’ahir, els actors d’Orfeó Teatre tornaven a repetir la seqüència que inicia l’embolic de l’obra teatral que preparen. El noble Don Mendo visita la seva amant, Magdalena, per explicar-li els seus mals, i és que ha perdut fins a l’últim cèntim jugant al 7 i mig, un joc de cartes.

La sobtada pobresa de Don Mendo fa que Magdalena perdi l’interès pel seu estimat, a qui traeix a la mínima que comencen a haver-hi problemes amb un collaret. Comença així La venganza de Don Mendo, un clàssic teatral de Pedro Muñoz Seca que l’actor Jaime Blanch, gran coneixedor de l’obra, amb l’ajuda de Marta Puig, torna a dirigir 9 anys després per a l’Orfeó Popular Olotí.

Jaime Blanch, Director: “Todas las funciones son complicadas, pero ‘La Venganza de Don Mendo’ para los actores de aquí tiene un valor añadido y es que es un verso y también hay términos del castellano antiguo. Y aunque en la versión yo he tratado de soslayarlo un poco, hay cosas que no puedes mover”

Marta Puig, Ajudant de Direcció: “És una obra que sempre funciona, molta gent se la sap. L’han vist, però és igual, la gent ve a veure-la, sap el què passarà i inclús hi ha molta gent que se sap parts del vers. Sempre funciona, és per passar una estona agradable, per riure una mica, i per això l’hem tornat a fer”

Amb el coneixement del clàssic per part de Blanch, els versos i l’humor d’aquesta farsa teatral i els actors i actrius d’Orfeó Teatre posats novament en el paper, la venjança de Don Mendo torna a ser servida. L’estrena és aquest dissabte a les 8 del vespre. Li seguiran tres representacions més diumenge i el proper cap de setmana a la mateixa hora.

Deixa un comentari