El Consell Comarcal de la Garrotxa demana més mesures de seguretat als municipis

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir per unanimitat una moció de l’Associació Catalana de Municipis que demana mesures per reduir els robatoris en domicilis. En aquest mateix sentit, van presentar una altra moció que qüestionava la necessitat de mantenir una patrulla dels Mossos d’Esquadra les vint-i-quatre hores del dia davant els Jutjats d’Olot. Aquesta va aprovar-se amb l’abstenció del PSC.


Els pobles de la Garrotxa fan pinya per millorar la seguretat als municipis catalans. Al ple d’aquest dijous tots els partits representats al Consell Comarcal van donar suport a una moció per impulsar mesures que així ho permetin.

Segons el text validat, una proposta de l’Associació Catalana de Municipis que també ha passat pels plenaris d’altres comarques, la Garrotxa  demanarà al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats que estudiï modificacions del Codi Penal per elevar les penes per a delictes de robatoris en domicilis i que s’impulsin més actuacions policials per resoldre aquesta problemàtica.

Joan Espona, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: Estem molt preocupats per la inseguretat ciutadana i els robatoris que hi ha en molts municipis. El que ens diu la ciutadania és que els agafen per una porta i surten per l’altra.

La moció també insta als ajuntaments de la comarca a signar el conveni amb el Departament d’Interior per la instal·lació de lectors de matrícules com a mesura de prevenció, un punt que no comparteix Esquerra Republicana, principal partit a l’oposició.

Narcís Feixas, Portaveu ERC: Deixar clar que no és feina dels ajuntaments, que estem assumint moltes costes instal·lar les càmeres sinó que hauria de ser la Generalitat que és qui té la competència.

Per la CUP, que també va donar suport a la moció, la manca d’inseguretat ciutadana no depèn només del nombre d’agents, sinó i que cal reclamar una major rapidesa al sistema judicial.

Raül Massanella, Portaveu CUP: La lluita pensem que hauria d’anar per exigir més recursos a la justícia, que sigui més àgil, que s’incrementi la dotació de personal i s’informatitzi la gestió de la paperassa.

També en matèria de seguretat, el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir una altra moció perquè es revisi l’ordre de vigilància del Tribunal Superior de Justícia que des de fa setmanes manté una patrulla dels Mossos d’Esquadra a les portes dels Jutjats d’Olot. Tots els partits van votar-hi a favor tret del PSC, que es va abstenir.

Al plenari d’ahir, el penúltim abans de les eleccions municipals, també es va aprovar una modificació de crèdit que inclou entre d’altres la redacció del projecte d’un carril bici que unirà la Garrotxa i el Pla de l’Estany.