L’església de Tortellà es troba en obres a causa de despreniments importants

Des de fa uns dies l’església de Tortellà es troba en obres, l’edifici ha patit despreniments que a dia d’avui ja suposaven un perill important i des del Bisbat de Girona i la Diputació s’ha decidit rehabilitar la façana de l’església i la part posterior de l’edifici.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “Tot això ve perquè fa un parell d’anys van requerir al Bisbat de Girona perquè s’havien de prendre mesures a la façana de l’església perquè hi estaven havent despreniments de pedra. Després de diversos requeriments s’ha entès que s’ha de fer una obra important perquè sinó hi havia problemes de despreniments seriosos”

Es preveu que l’obra estigui finalitzada d’aquí a dos mesos, tot i que el consistori adverteix que podria allargar-se ja que es tracta d’una remodelació en la qual és necessari repicar tota la pedra i substituir les canals que havien quedat malmeses a causa de les pluges de la tardor passada.

Rafel Domínguez, Alcalde de Tortellà: “L’obra consisteix en una inversió de gairebé 70.000 euros, dels quals 14.000 venen de la Diputació, de monuments, i la resta se’n fa càrrec el Bisbat. Es rehabilitarà la façana però també es treballa la part posterior de l’església posant canals noves perquè hi havia problemes amb les pluges que hi ha hagut durant la tardor passada, ja que hi havia despreniments i era un perill per la gent que passava per la zona”

El perímetre de l’església ha quedat precintat ja que els despreniments podien suposar un perill per als vianants i fins que les obres no finalitzin no es preveu la seva reobertura.

Deixa un comentari