ERC Olot presenta una llista “cremallera” a les eleccions municipals amb un terç d’independents i un terç de menors de 31 anys

ERC Olot ha presentat aquest dissabte al matí al Parc Nou la llista aprovada per unanimitat en assemblea que concorrerà a les eleccions municipals, una llista paritària de 16 dones i 15 homes, ordenada segons el sistema de cremallera (intercalació perfecta per sexes) que ha qualificat de transversal pel que fa a procedència de barris, dedicacions professionals i grups d’edat. La cap de llista, Anna Barnadas, ha destacat el fet que 11 dels 31 membres, comptant els 10 suplents, tenen edats compreses entre els 20 i els 30 anys, i que una desena són independents.

Anna Barnadas, candidata d’ERC a les eleccions municipals d’Olot: “Ens agrada dir que la nostra llista és transversal i representativa de tot el teixit social d’Olot. Ho és en edat, en barris, en la professió que té cadascú, la feina que desenvolupa. Aquesta transversalitat fa que siguem molt representatius de què és la ciutat d’Olot. Aposta per la joventut i sobretot per la renovació. La maietat dels integrants d’aquesta llista no han estat mai en cap llista municipal”.

Els cinc primers noms que segueixen Anna Barnadas són, per aquest ordre, el filòleg i professor de secundària Josep Granados, l’economista i professora associada de les universitats Politècnica i Pompeu Fabra Yolanda Suescun, el publicista, gestor cultural i regidor Josep Quintana, la mediadora intercultural Leila El Gamouchi i l’advocat Manel Danés. Segueixen fins al número 10 la politòloga i regidora Susanna Pagès, el llicenciat en dret Adrià Aulinas, la cap de comunicació i relacions internacionals de la UdG Meius Ferrés i el director general de la Generalitat Lluís Juncà. Tanca la llista l’actual regidora Clara Casanovas, ja jubilada, i com a primer reserva es troba l’exportaveu del grup d’ERC a l’Ajuntament Pere Gómez.

La candidatura ha anunciat que el proper 6 d’abril presentarà el projecte que ha dissenyat per a la ciutat, amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Barnadas ha avançat que els tres grans eixos del seu programa són l’educació, la comarcalitat i la democràcia en el sentit estricte, i que els seus projectes estrella són les persones, els barris i les entitats.

x