Albert Moreno i Anna Rovira s’imposen en la 23a edició del duatló de la Garrotxa a Castellfollit de la Roca amb tres centenars de participants

Aquest diumenge Castellfollit de la Roca ha acollit la 23a edició del duatló de la Garrotxa, al mateix moment Campionat de Catalunya i en el qual s’hi han aplegat tres centenars de participants.

Anna Morenilla, organització del duatló de Castellfollit: “El temps ens ha acompanyat molt. Hem tingut 300 participants i estan molt contents perquè en un poble tan petit que vinguin 300 persones a competir suposa un gran èxit.”

A les 10 del matí s’ha donat el tret de sortida al centre de Castellfollit de la Roca per recórrer un tram de cinc quilòmetres a peu que els ha portat fins a l’entrada del municipi veí, Sant Joan les Fonts, un tram corrents que ha servit per configurar els diferents grups. A la tornada a Castellfollit, els participants han agafat la bicicleta per encaminar una ruta de 20 quilòmetres que els ha portat fins a Sant Jaume de Llierca, Argelaguer i Tortellà, on han fet el descens per Montagut per tornar a Castellfollit i fer els dos últims quilòmetres corrent. En tot moment hi ha hagut un grup de quatre corredors al capdavant, tres dels quals han arribat a molt poca distància entre ells a meta.

El vencedor en la categoria masculina i, per tant, campió de Catalunya ha estat el corredor del Club atlètic Igualda Albert Moreno, amb un temps de 55 minuts, seguit d’Arnau Turón, del Nan Oliveras Team i de Marc Cunyat, del Prat Triatló 1994.

Albert Moreno, vencedor del duatló de la Garrotxa: “Al final és una de les curses de duatló més ‘xules’ de Catalunya, amb un circuit de bici on es poden fer coses, és entretingut i en el meu cas m’ha anat perfecte i m’ho he pres com un molt bon entrenament. Havia participat fa cinc anys, quan recordo que vaig quedar segon a l’esprint. Aquest era el segon que tornava aquí.”

En la prova femenina la millor ha estat Anna Rovira del Team Calella Triathlon, seguida de Gemma Díaz i Sofia Aguayo, del Prat Triatló 1994.

Anna Rovira, vencedora de la duatló de la Garrotxa: “La veritat és que l’entorn del circuit en bicicleta és preciós, el circuit de córrer et permetia anar controlant, en ser igual d’anada i tornada, i l’organització la veritat és que molt bé, amb els creuaments i tot, vull dir que un duatló de 10. Jo estic de tornada després d’una segona maternitat i poc a poc vaig agafant ritme. Venia per lluitar per la victòria.”

 

x