Més de 1.400 alumnes participen a la 44a edició del concurs literari d’Òmnium Garrotxa

L’acte de lliurament dels guardonats dels premis literaris infantils i juvenils que convoca Òmnium Cultural Garrotxa va tenir lloc aquest dissabte a la tarda al centre cívic de Sant Jaume de Llierca. Enguany, més de 1.400 alumnes i 21 centres van participar a la 44a edició del concurs.

Nuri Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa: “Creiem que són uns premis que advoquen per l’escriptura en català, per aprendre a escriure i il·lusionar als alumnes de les escoles perquè escriguin”.

L’esdeveniment va començar amb una breu intervenció de la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Nuri Bataller, i l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol. Seguidament, la tarda va prosseguir amb una representació teatral a càrrec dels alumnes de cicle superior de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca, una adaptació del ‘Llibre de les Bèsties’ de Ramon Llull.

Mònica Cervantes, 1r premi de poesia de Batxillerat: “El meu poema es deia ‘Poder de fum’ i consistia a explicar la fugacitat de les coses que són materials i el consumisme de la societat”.

Jana Gussinyer, 2n premi de poesia de Batxillerat: “El meu es deia ‘Llibertat’ i tractava sobre la llibertat que estem lluitant avui dia les dones”.

Els textos guardonats es van dividir segons les categories d’edat, infantil i juvenil, i segons la tipologia de l’escrit, en prosa o poesia. L’objectiu del concurs és, a més, promoure la participació d’alumnes d’entre 6 i 18 anys.

Júlia Casadevall, 1r premi de prosa de segon cicle d’ESO: “El meu poema es diu ‘La brúixola i el regne màgic de les categories gramaticals’. Va d’una nena que entra en una porta d’una biblioteca i després va a un país on hi ha diversos regnes: el dels verbs, el de les conjuncions, etc. Finalment, acaba descobrint una cosa que és l’article ‘la’, que se n’havia anat al seu regne perquè se sentia discriminat”.

Carla Soler, 1r premi de poesia de primer cicle d’ESO: “El meu poema es diu ‘Avui vull escriure una cançó’ i va de les coses bones que hi ha al món i com ho podríem canviar perquè no hi haguessin tantes coses dolentes”.

Laila Sàlvia, 1r premi de poesia de cicle superior de primària: L’ànec salvatge és un poema que parla dels ànecs salvatges que emigren.

L’acte va finalitzar amb un berenar a l’exterior del centre cívic de Sant Jaume de Llierca.

Deixa un comentari