La 2a edició de la Matinal d’orientació Pla de Dalt compta amb centenars de participants

Gastant Keks i AFA Pla de Dalt van celebrar aquest diumenge al matí la segona edició de la Matinal d’orientació Pla de Dalt, una cursa de caràcter popular, amb la finalitat d’apropar l’esport de l’orientació a la Garrotxa. L’activitat va comptar amb centenars de participants.

A través d’un projecte de la comunitat educativa per fomentar la cohesió dels alumnes fora de l’escola va sorgir la Matinal d’orientació Pla de Dalt, una cursa de camp a través en la qual els participants havien de passar per un conjunt de controls marcats per a l’orientació i que havien de superar en el menor temps possible.

Xesco Vila, membre de Gastant Keks: “Hem organitzat una cursa d’orientació a través de l’escola. Consisteix a orientar-se amb un mapa i trobar una sèrie de controls per ordre en el menor temps possible. Qui tarda menys a trobar tots els controls és qui guanya. Es fa al voltant de la muntanya Pelada, que la tenim aquí al costat”.

La cursa va comptar amb cinc circuits, els dos primers adreçats a persones que dominen les curses d’orientació i els tres últims per a nens i nenes que tenen ganes d’iniciar-se en aquest tipus d’activitat.

Xesco Vila, membre de Gastant Keks: “Avui ha vingut moltíssima gent. Fa un dia espectacular. No es pot valorar més que com un èxit total. La gent arriba molt contenta, motivada i amb ganes de començar, i quan ha acabat, amb ganes de tornar-hi. Per tant, fantàstic”.

Grau Borrell, participant: “He vingut a fer la segona matinal d’orientació al Pla de Dalt. Tinc moltes ganes de fer aquesta cursa. Ja serà la segona vegada que la vinc a fer. Fa molta il·lusió”.

Júlia Moliner, participant: “Passar el matí, caminar una estona i passar-nos-ho bé. Estem molt contents de fer-la. És el primer any que la fem”.

A la 1 de la tarda es va donar per finalitzada la segona edició de la Matinal d’orientació Pla de Dalt.