La Coordinadora feminista, antiracista i antifeixista de la Garrotxa es concentra contra el punt d’informació de VOX a Olot

La Coordinadora feminista, antiracista i antifeixista de la Garrotxa s’ha concentrat aquest diumenge des de primera hora del matí davant l’església de Sant Esteve d’Olot, coincidint amb el punt propagandístic que el partit VOX ha instal·lat a la plaça del Mig. A les 9 del matí, la coordinadora ha convocat un esmorzar popular “per la Garrotxa diversa, plural i inclusiva”, segons han referit a través de les xarxes socials, i a 2/4 de 10 han iniciat una concentració sota el lema “Aïllem el feixisme”. Fins als accessos i entorns de la Plaça del Mig s’hi han desplaçat almenys quatre brigades mòbils dels Mossos d’Esquadra, així com d’altres dotacions, amb l’objectiu de garantir la seguretat i evitar qualsevol conflicte entre els organitzadors del punt d’informació i les persones concentrades.


VOX ha declinat fer declaracions sobre la qüestió. A la crida de concentració de la Coordinadora feminista, antiracista i antifeixista de la Garrotxa hi han acudit persones a títol individual, així com representants de la CUP i entitats com la PAH, CNT, Alliberem-nos, la Dalla Feminista o la coordinadora de la vaga 8M, en protesta pels valors racistes, homòfobs i masclistes que denuncien que estan associats a la formació política VOX.

Nando Da Mata, secretari general de la CNT d’Olot: “Des de la coordinadora hem presentat una moció a l’Ajuntament d’Olot perquè el proper 28 de març en ple es declari ajuntament antifeixista com ja s’ha fet en alguns consistoris del Ripollès”. […] “Estarem vigilants a totes les convocatòries que faci VOX perquè vegin que hi ha un front popular contra ells”.

x