Genís Grau recull la plata al campionat Iberoamericà de triatló i queda sisè a la Copa d’Europa

El cap de setmana ha estat marcat pels bons resultats dels esportistes garrotxins en campionats estatals i internacionals. Genís Grau va guanyar la plata del campionat Iberoamericà de triatló, i va quedar sisè de la Copa d’Europa. En patinatge, l’equip B del CPA Olot va aconseguir quedar segon amb ‘La font dels desitjos’, mentre que el júnior va ser sisè de la seva categoria.


Genís Grau segueix recollint èxits. El triatleta de Castellfollit de la Roca va aconseguir aquest diumenge una nova medalla del seu palmarès, en una temporada que ha arrencat de la millor manera possible pel garrotxí. Grau va quedar sisè a la Copa d’Europa de Triatló de Huelva, però va pujar al podi perquè la competició també era el Campionat Iberoamericà de l’especialitat, on el castellfollitenc va guanyar la plata per darrere de Ignacio González. L’olotí Aleix Domènech va ser 22è. Per la seva coincidència, els garrotxins no van poder participar en el Campionat de Catalunya de Duatló, que va tenir lloc a Castellfollit de la Roca: Albert Moreno, del Club Atlètic Igualada, i Anna Rovira, del Calella, es van proclamar campions de l’especialitat. En patinatge artístic, divendres es va celebrar el Campionat d’Espanya de grups de xou júnior i Trofeu Ciutat d’Alcoi, amb la presència de dos equips del CPA Olot: el júnior, amb la coreografia ‘Dona’m corda’, i l’equip B, amb el disc ‘La font dels desitjos’. L’equip petit, entrenat per Anna Quintana, va acabar el campionat en sisena posició entre els vint equips participants. Per la seva banda, la segona formació del CPA va aconseguir la medalla de plata a Alcoi, fent una bona execució del seu ball.  En vòlei, diumenge es va acabar la temporada del sènior masculí: els de Miquel Roca van perdre 0 a 3 contra el San Roque Batán canari, que es jugava les seves opcions per l’ascens. Però l’emoció al Pavelló Municipal d’Esports es trobava al partit de l’Hoquei Olot B-Sensible. Els jugadors de Miqui Ràfols es van imposar en un partit d’infart al Ripollet, per 5 a 3. Tres gols de Nil Rodríguez, un de Tomàs Marcè i un altre de Marc Prat permeten que els olotins s’assegurin la salvació i disputin el títol de lliga de la Nacional Catalana. A la Segona Catalana de futbol, el cap de setmana ha estat positiu pels equips garrotxins de la part baixa: victòria per 3 a 1 del Santa Pau contra el Tossa, i empat del Besalú 2 a 2 al camp del Porqueres. El Bosc de Tosca i el Sant Jaume, per la seva banda, van perdre per la mínima contra el Bescanó i el Quart. En escacs, l’Olot ho tindrà complicat per salvar la categoria a la Divisió d’Honor: va perdre contra el Sant Andreu 4’5 a 5’5, i malgrat que encara té opcions de salvació, ha de guanyar al primer classificat, el Foment. I en gimnàstica artística, qui mostra una bona progressió és Mariona Noguer, de Maià de Montcal: la gimnasta de deu anys va aconseguir la seva segona victòria consecutiva en les fases prèvies de la final del Campionat de Catalunya. Té molt encara la classificació per revalidar el títol aconseguit l’any passat.