IDESGA s’acomiada amb una anàlisi sobre la Catalunya del segle XXI a càrrec de Salvador Cardús

Dissabte, a l’Arxiu Comarcal, va tenir lloc el darrer acte de l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa, l’IDESGA. L’entitat garrotxina va convidar el sociòleg i periodista Salvador Cardús per posar el punt i final a la seva activitat després de 20 anys.


La sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa es va omplir dissabte per escoltar el sociòleg i periodista Salvador Cardús. Va ser el darrer convidat de l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa, l’IDESGA, que va voler acomiadar-se de la ciutat i la comarca posant la mirada en la Catalunya del segle XXI i els seus reptes de futur.

Salvador Cardús, sociòleg i periodista: Sobretot tres aspectes de caràcter local, el pes de les migracions, el pes de la crisi i també tot el canvi polític del procés cap a la independència. També qüestions de caràcter global que també ens han marcat molt decididament, com l’arribada de les xarxes socials, que han trasbalsat les nostres maneres de comunicar-nos.

IDESGA va néixer fa vint anys amb l’objectiu d’elaborar estudis sociològics i esdevenir un espai de debat de l’actualitat social i política, a través de l’organització d’actes i conferències.

Dolors Corretgé, Membre IDESGA: Pensem que, amb les idees que es va iniciar el camí i el recorregut d’IDESGA han estat complertes, amb la qual cosa ens donem per satisfets però amb una certa tristor per donar per acabada aquesta bonica etapa.

 La situació del mercat de treball, els joves, la dona o la immigració són alguns dels temes que ha tractat IDESGA en els diversos estudis que ha publicat. Al llarg de dues dècades ha organitzat prop d’un centenar d’actes públics, el darrer, per posar punt i final a la seva tasca.