La directora de la biblioteca d’Olot i fundadora de l’editorial Llibres de Batet, Carme Simon, rebrà les Ales a la Cutlura 2019

L’Institut de Cultura d’Olot ja ha donat a conèixer qui serà reconegut amb les Ales a la Cultura 2019. Es tracta de Carme Simon, directora de la Biblioteca Marià Vayreda i codirectora del festival de literatura MOT. Simon rebrà les Ales a la Cultura per la seva tasca de difusió del patrimoni garrotxí, a través d’iniciatives com l’editorial Llibres de Batet, que va fundar el 1986 juntament amb Teresa Planagumà. L’editorial privada ha publicat un gran nombre de llibres sobre la comarca, que han donat a conèixer el seu patrimoni, la història i les seves tradicions. Com a directora de la biblioteca olotina, va liderar el canvi d’ubicació de l’equipament des de l’Eixample Malagrida fins al centre de la ciutat. Aquest any que es jubilarà, ha deixat esquematitzada l’actualització del servei per adaptar-se a les necessitats del segle XXI. Des de l’àmbit privat, Simon també ha protegit els patrimonis cultural i natural de la comarca, rehabilitant edificis del centre d’Olot, així com espais de l’Alta Garrotxa. El lliurament de les Ales a la Cultura tindrà lloc dissabte 4 de maig a les 6 de la tarda en un acte obert a tothom.

Deixa un comentari