El 2018 l’hospital d’Olot va augmentar les operacions sense ingrés, les sessions de quimioteràpia, els parts i les atencions a Urgències

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha fet balanç del 2018, quan van augmentar alguns serveis que fan augmentar també la bona salut del servei, així com també, d’altra banda, les urgències, un aspecte a corregir. El centre també ha explicat alguns objectius de futur per a aquest any.


Del balanç del 2018 a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, destaquen algunes dades com l’augment de les operacions sense ingrés hospitalari. L’any passat van ser més de la meitat de les prop de 2.900 operacions que es van fer.

Josep Maria Padrosa, director-gerent Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Parlar de llits ja és relatiu, hem de parlar d’activitat”.

L’any passat el que més van augmentar van ser les sessions de quimioteràpia, en un 36%.

Josep Maria Padrosa, director-gerent Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “És dolent pel sentit evidentment de la patologia però aquesta activitat que fem conjuntament amb l’ICO va en augment; vol dir que aquí hi ha ciutadans de la Garrotxa que no s’han de desplaçar a Girona”.

També van augmentar els parts, en gairebé un 10%, per la bona reputació dels professionals i el servei. L’any passat, un 20% dels naixements van ser de famílies d’altres comarques, com el Ripollès o l’Alt Empordà.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i president : “Si en els meus vuit anys d’alcalde hagués de triar una acció que m’ha produït més satisfacció i de les quals estic més orgullós, és de la posada en servei d’aquest hospital, no només d’això, sinó també de la seva consolidació”.

Pel que fa als objectius del 2019, l’hospital preveu obrir un total de 7 nous boxs d’hospital de dia i sis consultes externes més. També es preveu tenir llest un quart quiròfan després de l’estiu, amb què es vol evitar haver de desprogramar operacions quan fa falta atendre intervencions d’urgència. La direcció del centre calcula que l’any passat es van deixar de fer 25 intervencions a causa dels pics de feina quirúrgica.

Josep Maria Padrosa, director-gerent Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Jo crec que passat l’estiu el tindrem, i el tindrem bàsicament per a moments punta. Si ens entra una urgència, poder deixar l’equip que està operant i començar a arrencar”.

La nota negativa és l’augment del 5% en les visites a urgències, en un servei per al qual admeten que costa trobar professionals, un problema generalitzat a Catalunya. La prioritat del centre és el reforç de la franja horària de tarda i nit per reduir el temps d’espera dels pacients. Actualment a l’hospital treballen més de 520 persones.