El programa ‘Treball i Formació’ i el Consell Comarcal donen feina a vuit persones que estaven aturades

Per cinquè any consecutiu el Consell Comarcal de la Garrotxa participa en el programa Treball i Formació. Enguany aquest programa ha permès donar feina i formació a vuit persones de la Garrotxa que estaven en situació d’atur.


El programa Treball i Formació és del SOC i consisteix en l’atorgament de subvencions destinades a la contractació i formació de persones en situació d’atur. En el marc d’aquest programa, enguany a la Garrotxa s’han pogut donar feina i formació a vuit persones repartides en les tres línies d’actuació del programa.

Arantxa Sas, coordinadora del programa Treball i Formació: “El programa està adreçat a tres col·lectius: aturats no perceptors, aturats amb renda garantida i el col·lectiu dona”

De les vuit persones contactades, cinc estaven en situació d’atur i no rebien prestacions per desocupació. D’aquestes dues tenen contracte de 12 mesos i tres de 6 mesos. De persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania s’han contractat a dues persones durant sis mesos. De la línia dones s’ha contractat a una persona per 12 mesos.

Arantxa Sas, coordinadora del programa Treball i Formació: “Les tasques consisteixen bàsicament en feines de jardineria, neteja d’embornals o carrers i tasques de manteniment….”

Els vuit treballadors ja fa dos mesos que treballen als diferents municipis per desenvolupar les tasques assignades. A més, els participants reben formació en diferents àmbits a través de l’Àrea d’Ocupació de Dinàmig.

Aquesta és la cinquena vegada consecutiva que el Consell Comarcal de la Garrotxa participa en aquest programa. Enguany en total hi han participat 13 municipis que han centralitzat les seves sol·licituds de contractació a través del consell. L’experiència és positiva i tant el consell com els ajuntaments estan satisfets per l’oportunitat que ofereix el programa a les persones que tenen més difícil accedir al mercat laboral.