El grup de suport de l’Oncolliga a l’Hospital d’Olot atén 22 garrotxins amb càncer aquest semestre

El grup de suport que té la Fundació Oncolliga Girona a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es va crear a principis del 2018. Cada 15 dies, una vintena de persones de la comarca, la majoria dones que han patit o pateixen càncer, participen en les sessions d’acompanyament amb la col·laboració de diversos professionals mèdics. Però, més enllà dels consells i el suport psicològic que reben, el grup esdevé un punt de trobada que ajuda als usuaris a empoderar-se per afrontar millor la malaltia.

Teresa Feliu, Psicooncòloga de la Fundació Oncolliga Girona: “L’objectiu és, a través de l’intercanvi d’experiències, que la persona guanyi en seguretat, en autonomia, en habilitats d’afrontament i que faci millor adherència al tractament”.

Miquel Barti, membre del grup de suport: “Escoltar conferències, que sempre aprens alguna cosa… Si et van aconsellant sembla que passes millor els problemes que tens. D’aquesta manera et sents acompanyat i parlant amb gent que hi entén, és molt recomfortant”.

Núria Roca, membre del grup de suport: “Tant els oncòlegs com els radioterapeutes ens van explicant… llavors fem reunions, de vegades quedem per esmorzar, dinar, ens ho passem súper bé”.

Eulàlia Masana, membre del grup de suport: “Cadascú fa un tractament diferent però ens trobem tots i no ens passem el dia gemegant, sinó que compartim experiències, aprenem coses, riem molt, i generes unes complicitats que amb gent que no pateix un càncer són difícils d’establir”.

Aquest és un dels nombrosos serveis que impulsa la fundació Oncolliga per fer més fàcil la vida als afectats de càncer. El grup està sempre obert a persones de qualsevol edat i sexe, que poden posar-se en contacte amb l’hospital d’Olot per afegir-s’hi. Al mateix centre olotí Oncolliga també presta altres serveis com classes de pilates, marxa nòrdica, fisioteràpia o estètica oncològica.