La petanca arriba oficialment a Les Preses amb la construcció d’una pista a la zona esportiva

Una obra ben senzilla, poc costosa, i que de ben segur donarà que parlar en les converses dels presencs i presenques des de ben aviat. En el marc de la rehabilitació de la zona esportiva i arran d’una demanda dels més grans del municipi, a la plaça situada al costat del camp de futbol de Les Preses ja hi h col·locada, des de fa uns dies, un nou equipament esportiu i de lleure, concretament una pista de petanca.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Després d’una demanda dels avis per fer una pista de petanca. Docs fem-la! Perquè l’espai s’ho val, hi és i de moment fem una pista petita i si l’afició puja doncs la reestructurarem en un lloc on pugui ser més gran.”

En la inauguració hi van ser presents un grup de l’Associació de jubilats de la Vall d’en Bas, encarregats de fer una demostració d’aquest simple però a la vegada entretingut i vistós esport, ja que només calen unes boles i un terreny pla, en el cas de Les Preses una pista de sorra envoltada per fustes. Una visita que havia de servir per engrescar els jubilats de Les Preses, i perquè es posin al dia a l’hora d’adquirir la pràctica jugar a aquest esport.

Pilar Reyes, Presidenta Associació jubilats de Les Preses: “És un començament. En principi no tenim gent per jugar-hi, però suposo que mica en mica sí. Per això hem demanat a l’Associació de jubilats d’en Bas, que ho tenen, més arrelat, que vinguessin a fer una demostració.”

La pista de petanca es suma doncs a les millores al centre cívic, a l’aplicació de gespa artificial al camp de futbol i a la renovació de tota aquesta zona de Les Preses en general.