Xavier García repetirà com a candidat d’Olot en Comú a les eleccions municipals del maig

Xavier García tornarà a ser el cap de llista d’Olot en Comú. El procés d’elecció del partit del passat cap de setmana ha ratificat la seva candidatura, l’única presentada. Mentre es perfila la llista en les properes setmanes, Garcia ha volgut fer balanç de l’aconseguit des de l’oposició. Del mandat diu estar relativament content.

Xavier García, candidat Olot en Comú a les eleccions municipals: “Ens hagués agradat més governar, evidentment, però dintre d’això, hem aconseguit algunes coses”.

Entre l’aconseguit, destaca el projecte de la piscina coberta, que l’equip de govern ha preparat perquè tiri endavant els propers anys, i la tarifació social, el pagament de taxes segons renda social que es començarà a aplicar a l’Escola de Música i les llars d’infants a partir que s’ha constituït un equip de treball.

Xavier García, candidat Olot en Comú a les eleccions municipals: “Una de les propostes que tindrem és que un percentatge dels ingressos de l’IBI de l’Ajuntament es dediqui a la rehabilitació i la construcció d’habitatge social”.

El rescat de la crisi a través de mesures com la tarifació social serà un dels eixos sobre els quals girarà el programa d’Olot en Comú, segons ha explicat García, així com polítiques centrades en les persones i l’accés i les reformes als habitatges perquè siguin eficients i econòmics energèticament parlant.

Xavier García, candidat Olot en Comú a les eleccions municipals: “A cada ple fèiem propostes que eren rebutjades una i una altra vegada quan, si ens haguéssim posat d’acord, moltes d’aquestes propostes haurien estat viables”

Altres eixos seran la compensació de les desigualtats als barris, l’ocupació digna, l’economia col·laborativa i el suport a les PIMES, polítiques de gènere transversals i augmentar l’acció oberta i participativa de l’Ajuntament. García ja ha volgut deixar clar que treballarà activament perquè de les eleccions municipals sorgeixi un govern d’esquerres.