230 estudiants participen al primer Congrés de Joves Científics de Catalunya a Olot

El Teatre Principal d’Olot s’ha omplert aquest dijous al matí d’estudiants d’altes capacitats. La ciutat ha acollit durant tot el dia el primer Congrés de Joves Científics i Científiques de Catalunya a les comarques gironines. La iniciativa va néixer fa sis anys de la mà del Grup d’Altes Capacitats de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona i enguany ha sortit per primera vegada de la capital. Olot és una de les poblacions on fa parada aquest esdeveniment, que compta amb la participació de més de 200 alumnes i una vintena de professors de cinc centres: l’institut La Valira de la Seu, La Frau de la Mar de Cambrils, l’Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès, el Vedruna de Berga i el Castell d’Estela d’Amer.

L’activitat és una oportunitat per potenciar els coneixements científics entre els més joves i alhora descobrir diferents ciutats del país.

Rosa Vela, coordinadora del Congrés Joves Científics: “Representa donar l’oportunitat a la totalitat dels joves del nostre país que realment estimin la ciència i puguin sentir-se davant tot el seu potencial, desenvolupar-se com a persones. Per això hem ajuntat uns centres amb unes ganes increíbles, que apliquen un procés científic molt acurat amb unes ciutats del país que acullen el projecte com a cosa seva”.

La jornada ha començat amb música i màgia però la programació inclou un espai d’investigació, tallers de física, conferències i, com en tot congrés, les presentacions dels projectes que han elaborat els alumnes. El projecte garrotxí ROBOLOT també s’implica en aquesta iniciativa impartint tallers de robòtica als congressos que s’organitzen en diferents ciutats catalanes.