El festival MOT ha arrencat aquest dijous a Olot amb Josep Piera i Adrià Pujol

L’imaginari compartit entre les ribes del Mediterrani centra el festival MOT d’enguany, comissariat pel poeta i traductor Manel Forcano. El viatge per “Un mar de pàgines”, el títol de la sisena edició, va començar aquest dijous al vespre a la sala El Torín d’Olot. Fins diumenge, acollirà les converses entre una vintena d’escriptors representatius de les diferents tradicions mediterrànies, per debatre els punts que els uneixen.

Manel Forcano – La intenció és que en aquest MOT arribin autors que viuen en aquest països del voltant nostre i que ens facin entendre a través de la literatura que ells presenten que en el fons formem una sola identitat. A vegades se’ns ha fet creure que un autor de Nova York, Boston, Noruega o Suècia està més a prop de la nostra tradició que un de Beirut, d’Alexandria, d’Alger o d’Atenes, i no és cert.

La primera conversa del MOT 2019 va anar a càrrec del valencià Josep Piera i el begurenc Adrià Pujol, moderada per Cristina Masanés. Van  parlar dels seus propis paisatges mitificats, com l’Empordà,  i altres que poden ser-ho com la Drova de Gandia.

En els propers dos dies passaran pel MOT d’Olot autors internacionals com l’italià Marcello Fois, l’escriptor i contista palestí Mazen Maarouf o el romanès Mircea Cartarescu; i alguns dels referents a nivell català i estatal, com Maria Belmonte, Susanna Rafart o Mariàngela Vilallonga, recentment nomenada Consellera de Cultura del a Generalitat.

x