Els propietaris de finques rústiques de la Vall de Camprodon es mostren contraris al nou Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa

L’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon ha amenaçat amb la possibilitat d’aturar el desenvolupament del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa. L’entitat afirma que té la potestat de fer-ho gràcies al suport del Consorci Forestal de Catalunya i el Centre de Propietat Forestal. El pla de gestió de l’espai és imprescindible i de fet, fa 23 anys que es reclama. La voluntat de l’entitat seria reiniciar el procés però no ho veu gens probable. Territori i Sostenibilitat va aprovar el pla inicial a principis de mes.

Josep Maria Pujol-Galceran, president de l’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon: “Estem disposats a tot. Nosaltres tenim possibilitats de parar aquest pla i el pararem”.


L’Associació considera el pla com a restrictiu i que està pensat per la gent de fora per culpa d’una planificació que s’ha fet des dels despatxos. A més, lamenta que no hi hagi hagut un procés de participació real.

Josep Maria Pujol-Galceran, president de l’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon: “Ens hem trobat una cosa bastant ben amanida, una cosa amb desgabells i bestieses, diguem-ho clarament, impressionants, amb un pla molt encarat a la gent de fora en detriment de la gent del territori”.

x