Els veïns del sector oest d’Olot trien millorar els itineraris de la Muntanya Pelada gràcies als pressupostos participatius

Més de 1300 persones han votat a la segona edició dels pressupostos participatius al sector oest d’Olot per escollir en quines accions es destinen 100.000 euros del pressupost municipal. Aquesta xifra representa un 6% dels que estaven cridats a votar, tots els majors de 16 anys empadronats als barris que van de l’eixample Malagrida a la carretera de Riudaura, tocant el volcà Montolivet. Tot i que la participació ha baixat un 2% respecte la primera edició, el consistori en fa una valoració positiva i creu que cal seguir treballant per incentivar-la.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “A nosaltres ens sembla que a primer cop d’ull està motl bé que els projectes són molt interessants i comparant-nos amb altres ciutats tenim un bon nivell de participació”

De les set propostes finalistes sorgides d’una sèrie de trobades veïnals, finalment se n’han seleccionat cinc, que tenen a veure amb la dinamització d’espais i la creació de nous itineraris per la zona.

Josep Maria Coma, regidor de Participació Ciutadana Aj. d’Olot: “La que ha guanyat en vots és la d’itineraris a la Muntanya Pelada, on es pretén recuperar camins i itineraris que connecten els barris de la zona oest. Un altre és el de reviure les places petites, l’altre és el de fem grans places i parcs, sobretot dinamitzant la Plaça del Pla de Dalt, el Parc de les Planotes i el Prat de la Mandra i un altre que ha entrat és el tram de bici carril i el taller de bicicletes i, per últim, el barris espais de cultura”

El proper pas és la implementació dels projectes seleccionats, que es farà de forma participativa amb els veïns de cada barri. El 2020 serà el torn del sector nord d’Olot, que comprèn els barris de l’entorn del volcà Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques. Un cop completada aquesta primera experiència participativa de tres anys, el consistori olotí espera poder incrementar la dotació pressupostària de la iniciativa.