La plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’ tallarà l’avinguda Sant Jordi quan es compliran 10 anys dels túnels de Bracons

El local de l’associació de veïns de Sant Cristòfor i Mas Bernat va quedar-se petit aquest dijous al vespre a la presentació oficial del moviment ciutadà “No és un vial, és un carrer”. Més de dues-centes persones van assistir a l’acte on es van explicar els motius que han portat a la creació de la plataforma i els propers passos que seguirà.


Els seus integrants, de diferents barris propers a l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, el carrer Portbou i altres indrets, no volen que aquesta via actuï com a variant i denuncien que el trànsit que absorbeix aquest punt de la ciutat els comporta importants greuges a nivell de salut i qualitat de vida. Resumeixen les seves reivindicacions en un decàleg, on demanen mesures de pacificació del trànsit, que es reguli el pas de camions per la ciutat i s’impulsin de forma immediata de les obres de la variant d’Olot.

Duaita Prats, membre de la plataforma: “Hem resumit les nostres reivindicacions en 10 punts, que hi ha gent que diu que és com una mena de carta als reis però per a nosaltres és una cosa molt seriosa. Creiem que feia molt de temps que convenia posar sobre la taula”

Durant la presentació la plataforma va anunciar que el proper dia tres d’abril, a les sis de la tarda, tallaran la carretera. Justament el dia en què es commemoren els deu anys de l’obertura dels Túnels de Bracons.

Toni Fité, membre de la plataforma: “Està previst que el dia 3 d’abril, que és la setmana vinent, es convocarà a tothom al Parc Espuña, i a partir d’allà decidirem on anem”

Precisament aquest dijous l’ajuntament d’Olot ha iniciat els treballs de reparació del ferm de l’avinguda, una inversió de 50.000 euros que la plataforma considera insuficient.

x