La 2a edició de la cursa de la dona de Sant Joan les Fonts reuneix a 1.500 persones per lluitar contra el càncer

Un miler i mig de persones van participar aquest diumenge en la segona edició de la cursa de la dona de Sant Joan les Fonts, una prova no competitiva que va néixer fa només dos anys però que està plenament consolidada.

Neus Verdaguer, organització: “La veritat és que aquesta cursa la vam fer perquè un grup d’amigues vam animar-nos; ja havíem participat en alguna altra, com la de Les Preses, i a partir d’allà vam dir: fem-ne una al poble. De fet no som cap associació ni cap entitat sinó que som un grup de persones que ens ajuntem i un cop a l’any muntem tot això.”

Una de les peculiaritats de la cursa és que entén literalment el concepte popular, i és que és oberta absolutament a tothom amb l’objectiu de recaptar els màxims de fonts possibles per a la Fundació Oncolliga Girona i la lluita contra el càncer.

Jenine Subirana, organització: “Potser és la única cursa de la dona on també es permet participar els homes, perquè creiem que ha de ser popular i puguin venir la família sencera,  i després perquè el que ens interessa és recaptar el màxim de diners per Oncolliga.”

Isabel, Maria, Elvira i Susi, participants cursa de la dona 2019: “És la tercera cursa de la dona que fem i la segona aquí a Sant Joan. Hem d’ajudar perquè per desgràcia hi ha molta gent que pateix càncer. Tenim familiars, amics… tot sigui per poder ajudar i perquè cada dia s’experimenti més per trobar cures.”

A les deu del matí es s’ha donat al tret de sortida a la marxa, corrent o peu, amb inici i final al Prat de les Coromines, passant pel centre del poble, Can Xarbanda, La Canya i tornada pel terra vermell, sota un recorregut sis quilòmetres. De fet va ser el Part de les Coromines on es va dur a terme bona part de l’acte més enllà de la cursa, amb tallada de cabells solidària, zona per pintar-se, fotocol a més de l’esmorzar popular i una sessió de zumba.

A falta del recompte final, des de la organització s’espera que es superin els prop  6.000 euros que aquesta cursa va aconseguir aplegar en l’edició del 2018.

Deixa un comentari