La 6a edició dels Premis 100% Emprenedors reconeix el treball d’EXO, Òria Cosmètica Natural i Artesanal i Bassegoda Grup

El Garrotxa Emprèn arriba al seu punt i final amb els Premis 100% Emprenedors. Divendres va tenir lloc l’acte d’entrega dels premis on van ser guardonats aquells projectes innovadors, solvents, de futur, que puguin crear llocs de treball i que contribueixen a la sostenibilitat.


Els guardonats amb el primer Premi 100% Emprenedor, dotat amb 3.000 euros, van ser Sílvia Rodríguez i Josep Font, una canària i un olotí que han creat l’empresa EXO, dedicada a l’elaboració d’accessoris de surf biodegradables.

Josep Font: “Molt emocionant, no ens ho esperàvem, la veritat. Hi havia altres vuit projectes molt importants, molt ben fets tots.

Sílvia Rodríguez: “Podria haber sido cualquiera de nosotros. Todos hemos trabajado mucho y todos hemos puesto mucho esfuerzo y cualquiera era válido para ser el ganador”

L’aromatòloga Òria Pendon va ser la guardonada amb el segon Premi 100% Emprenedor, dotat amb 1.500 euros pel seu projecte Òria Cosmètica Natural i Artesanal, amb què crea els seus propis productes a la Fageda d’en Jordà, on hi té l’hort, el jardí aromàtc, l’obrador i un laboratori certificat.

Òria Pendon: “La situació és de nervis i una mica en xoc, no m’ho esperava gens. Tothom ho fa fet molt bé i estic molt contenta que tot l’esforç tingui algun resultat”

A banda de l’ajuda econòmica, els guardonats també rebran publicitat i difusió als mitjans de comunicació i assessorament per tal de consolidar el seu projecte.

Òscar Cabana va ser el guanyador de la categoria Jove Empresari amb el seu projecte de comunicació Bassegoda Grup, que ofereix assessorament i acompanyament a aquelles empreses que volen comunicar de forma efectiva la seva activitat.

Òscar Cabana: “Primer de tot, molta il·lusió. En certa manera, és un reconeixement a un projecte que neix ara fa tres anys amb la transformació i reconversió de La Comarca cap a un mitjà actualitzat, renovat, amb una plantilla completament renovada i amb gent molt jove al capdavant”

A l’acte també hi va assistir la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va voler donar el seu suport a tots els candidats i donar suport a la iniciativa del certamen.

Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement: “Quan nosaltres diem que un dels elements que ajuda a retenir l’activitat econòmica és el talent, aquest talent jove és el que ens ha de garantir la continuïtat de l’activitat econòmica. La comarca n’està farcida de gent emprenedora, de gent que traspassa les fronteres per exportar talent, negoci, per tant, havia d’estar aquí. Només faltaria que la consellera d’Empresa no donés suport a aquests premis”

L’emprenedor i fundador de l’empresa Innovalley, Xavier Verdaguer, va participar-hi com a ponent i el grup ‘Les Anxovetes’ va animar el públic amb les seves cançons.

Aquest va ser l’acte de cloenda del Garrotxa Emprèn, una jornada que ha programat una trentena d’activitats i que ha ajudat a promoure l’esperit emprenedor. La 6a edició dels Premis 100% emprenedors va aplegar divendres a un centenar d’assistents que no van voler perdre’s el reconeixement que les entitats organitzadores ofereixen als joves emprenedors de la comarca, que han aconseguit tirar endavant projectes solvents i de qualitat.

Deixa un comentari