L’Escacs Olot perd contra el Foment i certifica el descens a la Primera Divisió

El cap de setmana comptava amb diversos focus d’interès pels equips garrotxins. En futbol, el Bosc de Tosca gairebé s’acomiada de la disputa dels primers llocs al perdre contra el Guíxols, i l’Escacs Olot acaba una temporada nefasta confirmant el seu descens de la Divisió d’Honor catalana.

El Bosc de Tosca rebia el Guíxols a la Segona Catalana, en un partit clau pels garrotxins, per aspirar a lluitar per la part alta de la classificació. Però els de la Costa Brava es van avançar per partida doble, amb gol de Jabbie al minut 14 i Callico al 26. Gaitán va escurçar distàncies passada la mitja hora de joc, però un error del porter presenc Gerard Valls va acabar en penal favorable als visitants, i Jabbie feia el tercer gol dels guixolencs des del punt fatídic. A més, els de Jan Miquel Salavedra es van quedar amb un home menys per expulsió a falta de vint minuts pel final. La resta de garrotxins de la categoria van gaudir d’una jornada millor: victòria del Santa Pau per 4 a 2 contra el Quart, així com del Besalú per 4 a 0 davant el Caldes, comprimint la part baixa, i sorpresa del Sant Jaume, que es va imposar al líder L’Escala per 4 a 1. En altres esports, s’ha acabat la primera fase de la temporada de la Segona Divisió de waterpolo, amb victòria contundent del Club Natació Olot contra el Caldes per 15 a 1. A la Divisió d’Honor, el Tennis Taula Olot Gabinet Permar guanya per 1 a 5 al Mataró al seu darrer partit del curs. A l’espera dels resultats dels seus rivals, amb alguns enfrontaments menys, és molt probable que acabi la lliga a la tercera posició, que li donaria dret a disputar el playoff d’ascens a la Superdivisió, una possibilitat que l’equip garrotxí refusaria en un principi. En canvi, s’han confirmat les males notícies per l’Escacs Olot. L’equip garrotxí va perdre per 3 a 7 contra el Foment, certificant el seu descens de categoria a la Primera Divisió.