Olot passa el relleu del festival MOT a Girona amb valoracions positives

El Festival de literatura MOT va tancar aquest diumenge la part realitzada a Olot, després de tres jornades de converses a la Sala El Torín i amb la representació de la Odissea al Teatre Principal d’Olot aquest diumenge, amb un espectacle a càrrec de Cor de Teatre, sempre en el marc de la temàtica d’aquest any: la mediterrània.

Des de l’organització es valora positivament la rebuda per part del públic i el nivell de les converses, que serveixen per consolidar un dels festivals literaris de referència al país.

Carme Simón, codirectora del Festival MOT: “La veritat és que han estat molt bones, com l’any passat i fa dos anys. Des de fa uns anys el MOT està agafant un ritme fort. Han estat molt interessants des de dos punts de vista, primer perquè ens expliquen moltes coses d’aquest marc que tenim a prop i del qual en formem part, però també s’aprèn molt de literatura. Les converses han estat molt literàries”

Des del divendres amb la conversa sobre paisatges mitificats, duta a terme per Cristina Masanés, Adrià Pujol i Josep Piera, passant pel VER-MOT del dissabte al Líquid, amb Piera, Manuel Forcano, Margarita Casellas i Jaume Pont per parlar de poesia andalusiana en català, o la conversa sobre un far literari a la riba del nord amb Xavier Montoliu i Mircea Cartarescu, van ser algunes de les propostes que es van poder escoltar durant aquests dies, amb especial atenció a la protagonitzada per la recentment nomenada consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’escriptora italiana Andrea Marconde.

Mariàngela Vilallonga, consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya: “Ara ja s’ha convertit en un punt de referència, el MOT a Girona i a Olot, que a més són dues ciutats que m’estimo molt i en conseqüència estic molt contenta de ser aquí. És un festival que acosta la literatura a la ciutadania. Hi havia públic de totes les edats, per tant, ja teniu un públic divers i que és fidel al festival MOT”

El MOT es desplaça aquesta setmana a Girona amb més converses i més Mediterrani.

Deixa un comentari