El 2018 Mercadona va realitzar compres a proveïdors de Catalunya per valor de 3.779 milions d’euros

Mercadona va acabar el 2018 amb un volum de compres realitzades a proveïdors catalans per valor de 3.779 milions d’euros. L’any passat, l’empresa va realitzar compres a més de 1.800 petites i mitjanes empreses i a més de 120 interproveïdors i proveïdors especialitzats.

Santi Mont, responsable de relacions externes de Mercadona de Girona i Barcelona Nord: “Al final reflecteix l’aposta de Mercadona per al producte local, de proximitat. Ara ja no importa tant la dimensió del fabricant sinó que sigui molt especialista i tingui molta agilitat per satisfer el nostre client. Això fa que ens pugui fer un producte molt diferenciat i amb la màxima qualitat”

Les compres a proveïdors catalans han portat fins a les botigues de Mercadona, per exemple, més de 50 milions de quilos de fruïta.

Santi Mont, responsable de relacions externes de Mercadona de Girona i Barcelona Nord: “Destacat per exemple proveïdors catalans com Girona Fruits o com Frutícula de l’Empordà. Per altra banda també s’han servit més de 116 milions de quilos d’embotits d’empreses molt reconegudes amb aquesta estratègia de poder tenir producte local com és Embotits Monter, Casa Tarradelles, Noel i altres fabricants”

A nivell local, les botigues a Olot van vendre més de 200.000 unitats de pastís de crema catalana proveït des de Pastiolot, i 120.000 unitats de Coca de Sant Joan de la Fleca de l’Empordà.

El 2018, Mercadona ha invertit més de 150 milions d’euros a Catalunya, un 21% més que l’any anterior, amb l’obertura i remodelació del model de botiga eficient en 40 establiments, i amb 61 actuacions en el model de peribles, com són el punt de pernil al tall, el nou punt d’acabat a la secció de carn, que es talla al gust del client, o la renovació del forn, amb la incorporació de producte local i de proximitat. Aquest matí els treballadors de la secció rebien formació per conèixer els nous productes. Mercadona ha seguit treballant en la construcció del Bloc Logístic d’Abrera i en el nou magatzem a la Zona Francas de Barcelona, exclusiu per a venda online, que iniciarà el servei el proper 12 de juny en alguns codis postals de Barcelona.

Mercadona va acabar el 2018 amb 259 supermercats a Catalunya i una plantilla de 13.125 treballadors després de crear 230 nous llocs de treball. Ha repartit prop de 50 milions d’euros a Catalunya en concepte de prima per objectius. Aquesta prima i altres complements suposen increments de la retribució d’un 11% anual fins després d’estar quatre anys a l’empresa, a més d’un incremnt del salari base vinculat a l’IPC i a la productivitat. L’empresa aposta per l’equitat amb una política pasada en el principi de mateixa responsabilitat, mateix sou igual per a homes i dones.

Pel que fa a la sostenibilitat mediambiental, l’any passat Mercadona va incorporar 25 camions propulsats a gas en ciutats amb alts índex de contaminació. Des del febrer d’aquest any, s’ha avançat en la supressió de la bossa de plàstic d’un sol ús amb la incorporació d’alternatives més sostenibles com bosses de paper i de plàstic reciclat dels embalatges de les pròpies botigues, a més de la ja habitual bossa de ràfia.