El Mercat de proximitat i conversa reflexiona al voltant de com tornar a humanitzar les ciutats

De l’1 al 5 d’abril Olot acull una nova edició del Mercat de proximitat i de conversa, organitzat des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, i que enguany es marca com a objectiu recuperar la calma a través de les relacions entre les persones a les ciutats.

Eduard Carrera, tècnic d’atenció a la comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Les activitats giren al voltant de ciutats amb vida, com donem sentiment de pertinença al barri, a les persones; llavors hi ha la temàtica de ciutats en construcció per parlar sobre com poden respondre més a les necessitats de les persones; i llavors la temàtica de ciutats diverses, amb activitats per parlar de com de complexes són els ciutats en l’actualitat.”

En total hi ha programades una vintena d’activitats, ja siguin xerrades, debats, i intervencions artístiques que es podran trobar en diversos escenaris de la ciutat, i que des de la organització conviden a endinsar-s’hi per sorpresa, ja que caminant pel carrer és probable trobar-se’n un en qualsevol moment; tot amb l’objectiu de replantejar les ciutats del segle XXI.

Eduard Carrera, tècnic d’atenció a la comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Ve en Josan Langarita, referent en temes LGTBI a comarques de Girona, la Maria Pellicer de la Universitat de Girona, referent en temes de diversitat a les comarques gironines, o en Sergi Picazo del diari Sentit Crític.”

Un dels primers fòrums va ser per parlar sobre el canvi climàtic i com afectarà aquest últim a les ciutats, entre altres coses des del punt de vista migratori.

Eduard Carrera, tècnic d’atenció a la comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Aquest any precisament hem crescut molt amb nombre d’activitats, fa dos ans ho vam centralitzar tot al divendres, i en canvi aquest any es podran fer activitats durant cinc dies.”

Totes les activitats del Mercat de proximitat i de conversa són gratuïtes i obertes a tothom.

Deixa un comentari