La Junta Electoral obliga l’Ajuntament d’Olot a retirar la pancarta de suport als presos independentistes de la façana del consistori

La polèmica de les pancartes en edificis públics arriba a Olot. A instàncies de la Junta Electoral, l’ajuntament de la capital garrotxina ha retirat de la façana del consistori el cartell de ‘llibertat presos polítics’, que ara està situat en un edifici proper. El requeriment és el resultat d’una denúncia de Ciutadans. L’alcalde, Josep Maria Corominas,  ha lamentat que determinats partits recorrin contínuament a la justícia per resoldre qüestions polítiques.


La pancarta de suport als polítics independentistes presos ja no penja del balcó de Can Joanetes, l’edifici consistorial d’Olot, sinó al del costat. L’Ajuntament l’ha hagut de retirar a instàncies de la Junta Electoral, arran d’una denúncia de Ciutadans.

 

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Ens arriba un requeriment ahir al matí que ens dóna 24h perquè retirem la pancarta i els hi comuniquem i en aquest requeriment es veu que també ho envien a Ciutadans, per tant és una denúncia seva, demanant que ens obliguin a reclamar una pancarta que l’únic que feia era demanar la llibertat dels nostres amics. El compromís de molts ciutadans fa que la gent la pugui veure igualment, no a la façana però en un lloc molt proper.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, lamenta que els jutges i els tribunals marquin el dia a dia de la política i  considera que aquest tipus de polèmiques poden tornar-se en contra de qui les alimenta.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: A la ciutat d’Olot crec que hi ha una àmplia majoria que voldria que els presos estiguin a casa seva i els consideren presos polítics, per tant els volem a casa i prou. Crec que al final ho pagaran els que han generat aquesta polèmica absolutament estèril que arriba a la ridiculesa de prohibir paraules i hashtags a TV3, ho trobo increíble.

La concentració dels dilluns per demanar l’alliberament dels polítics empresonats ja es va celebrar amb la pancarta en la seva nova ubicació. També s’hi va presentar una nova ‘Sobrecàrrega’ de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, que succeeix la polèmica obra de Quim Domene. En aquesta ocasió la proposta és un fotomuntatge amb la pintura de Gérard David ‘L’escorxament de Sisamnes’. Obra del col·lectiu Matraca, format pels artistes Jordi Bosch, Fermí Varnés i Sumpta Negre, mostra una escena de tortura on la víctima sosté una estelada i entre els personatges hi apareixen el Rei Felip VI o Franco.

 

Deixa un comentari