El Club Ciclista Olot infantil inicia la temporada amb 60 joves però sense disposar d’un circuit segur per a practicar ciclisme de carretera

El Club Ciclista Olot infantil ha arrencat la temporada, i torna a disposar d’una bona base. Enguany compta amb una seixantena de ciclistes d’entre 5 a 14 anys, fomentant que gaudeixin d’aquest esport. Però tot i el creixement, el seu president Carles Torrent segueix demanant instal·lacions a la comarca que puguin permetre la pràctica segura del ciclisme.

La temporada de ciclisme ja s’ha iniciat, i el Club Ciclista Olot infantil roda per les competicions catalanes amb més de seixanta ciclistes joves, que no superen els 14 anys. L’equip dirigit per Carles Torrent ha experimentat un gran canvi els darrers anys: de tenir només a un sol esportista a la base, ara ja superen el mig centenar, i molts dels pares del club s’han tret les certificacions tècniques per poder fer entrenaments de qualitat amb els ciclistes. L’objectiu que es marca el club és fer gaudir a tothom d’aquest esport.

Carles Torrent, president Club Ciclista Olot infantil: “L’objectiu de l’escola de ciclisme és que els nens i nenes practiquin l’esport i gaudeixin. Sí que ens agrada la competició, però no és un objectiu principal del club. Si veiem que als joves els hi agrada, els proporcionem ajuda perquè continuïn…toquem moltes disciplines, com trial, pista o carretera, i això ens està anant molt bé.”

Però el ciclisme a la comarca segueix tenint un handicap: no hi ha una sola instal·lació en tota la demarcació de Girona que permeti practicar el ciclisme de carretera amb seguretat. Més enllà d’un velòdrom, el que demana el club és un parc tancat asfaltat, amb llum, que eviti els perills de la circulació viària. Per l’entitat, es considera que aquesta instal·lació també donaria sortida a aquells aficionats que no poden practicar l’esport en hores diürnes. Torrent denuncia que no hi ha intenció política per a solucionar-ho.

Carles Torrent, president Club Ciclista Olot infantil: “Són els polítics els que han de veure aquestes coses i ajudar: tenim de tot a la comarca, per què no una de ciclisme? No ho entenc.”

La petició arriba d’un dels clubs més prolífics de Catalunya, i que organitza nombrosos esdeveniments com competicions, marxes cicloturistes o de muntanya. La propera serà el 22 d’abril, amb el segon Open BTT de Les Preses.

x