Els propers 24 i 25 de maig el festival Cornamusam omplirà els carrers d’Olot de música tradicional i celta

El so de les cornamuses tornarà a ser protagonista a Olot amb el festival Cornamusam, que enguany a banda d’oferir concerts de música tradicional, també s’hi inclouran altres estils com el pop. L’associació organitzadora, el Til·ler, ja ha presentat el cartell provisional del festival i ha anunciat que a aquesta edició hi haurà una novetat destacada.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: “I consistirà bàsicament en què el divendres a la tarda i el dissabte al matí farem una petita incursió a la Plaça Mercat amb una cobla i la Cabreta, que es cuidarà d’anunciar que s’acosta el Cornamusam i que ja tot es vagi integrant de música tradicional, en un ambient on potser no s’havien escoltat mai aquest tipus de tonades”

Al cartell d’enguany hi destaquen el grup Menaix a truà i la cobla del so infinit, a banda del sacaire d’inici Xavi Murcia. A banda d’algunes actuacions el festival principalment es durà a terme al Firal Petit, on també s’hi realitzaran altres activitats complementàries al Cornamusam.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: “Batejarem amb el nom de La Plaça del Cornamusam, on a banda de les activitats més musicals, estrenarem un muntatge de diferents parades on hi haurà lutiers, artesans i altres oficis o gent encarregada de construir altres elements relacionats amb la música tradicional i una llibreria especialitzada en cultura popular”

Aquest és un festival que intenta acostar la música tradicional al públic fent-lo partícip de tot el procés. Els propers 24 i 25 de maig la ciutat d’Olot acollirà el Cornamusam i s’omplirà de música tradicional i celta.