La Bianyal és guardonada com a millor proposta d’Espais i Iniciatives a la 35a edició dels Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art

La Bianyal es va endur aquest dimarts el Premi d’Espais i Iniciatives, en el marc dels 35ns Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, que premien professionals, projectes i institucions vinculades a l’art. Aquest itinerari cultural de la Vall de Bianya, organitzat per l’Associació Binari i l’ajuntament competia amb el Festival Scan de Tarragona, el Blueproject Foundation de Barcelona i el Festival Eufòric de Sant Carles de a Ràpita. Segons el jurat, la Bianyal “conjuga amb cura i qualitat el paisatge, el patrimoni i la  contemporaneïtat a través d’intervencions artístiques intergeneracionals”, d’una activitat que es basa en fer un recorregut per tal de conèixer elements històrics, arquitectònics i naturals de la vall.

David Santaeulària, coordinador Bianyal: “És una sorpresa, perquè en relació a la resta de projectes que hi havia, consolidats i amb renom. I vulguis o no suposa un gran reconeixement, no t’esperes que una activitats que es dugui a terme en un racó de Catalunya i en un poble tan petit tingui aquesta repercussió.”

El projecte educatiu ‘Projecte Radiació +++’, la recerca ‘Fina Miralles. Paraules Fèrtils 1972-2017’, el programa ‘Territori contemporani’, els comissaris de l’exposició ‘La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982) i ‘Verni’ van ser els altres projectes guardonats durant l’acte.

La organització de la Bianyal ja pensa en la sisena edició, que es durà a terme el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre.

x