La PAH presenta una campanya contra la criminalització de les ocupacions

“Viure no és un delicte” és la nova campanya que l’Obra Social de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha impulsat a tot Catalunya. S’ha presentat avui de forma simultània en diferents ciutats, entre elles Olot. La iniciativa, que consistirà en la distribució de material informatiu, vol que es deixi de criminalitzar l’ocupació en un moment en què consideren que el dret a l’habitatge no està garantit.

Josep Rua, Membre de la PAH: “Els partits polítics i grans entitats financeres pretenen criminalitzar la pobresa amb mentides i manipulacions, la realitat que alimenta mites sobre les ocupacions.

La PAH de la Garrotxa es mostra preocupada per l’augment dels desnonaments, que cada cop afecten més ciutadans en règim de lloguer. En aquest sentit han denuncien les dificultats que tenen algunes persones per accedir-hi i el poc d’habitatge social existent.

Josep Rua, Membre de la PAH: “Hi ha dos desnonaments cada hora a Catalunya, que són 48 al dia i 17.520 a l’any. Tots per causes d’impagament del lloguer”

L’Obra Social de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca obre pisos propietat d’entitats bancàries perquè hi visquin famílies que han estat desnonades. A la comarca l’entitat no ha hagut de recórrer a accions d’aquest tipus en cap dels casos que ha atès, però actualment dona suport a una família resident en un pis ocupat. Una quarantena d’usuaris assisteixen setmanalment a les reunions de la PAH a Olot.

x