Nan Oliveras debuta en triatlons de mitja distància i aparcarà de moment l’aspiració d’estar en uns Jocs Olímpics

El garrotxí Nan Oliveras debuta aquest cap de setmana en els triatlons de mitja distància, al Challenge de Salou. Per a l’atleta, és una nova motivació en la seva carrera esportiva, però també suposa deixar apartada de moment la seva aspiració per ser en uns Jocs Olímpics de forma immediata.

Després de 2 anys sense competir en condicions en triatlons de distància olímpica per problemes físics, Nan Oliveras torna a la competició amb contundència, i ha decidit canviar la seva especialitat: a partir d’aquest diumenge, l’olotí s’estrena en la mitja distància al Challenge de Salou. Es tracta de triatlons on l’atleta recorre 1.900 metres nedant, fa 90 quilòmetres amb bicicleta, i culmina la prova corrent 22 quilòmetres. Per a Nan Oliveras suposa una nova il·lusió, iniciada a partir dels seus entrenaments el darrer mig any amb Jan Frodeno, bicampió del món d’Ironman el 2015 i 2016.

Nan Oliveras, triatleta: “Potser em faltava motivació per tornar, i coincidint amb en Jan Frodeno, un dels campions del triatló, hem vist que la distància llarga s’adapta molt bé a les meves característiques.”

Però la decisió de Nan Oliveras i Jan Frodeno comporta un canvi també en els seus objectius. Després d’haver-se quedat fora dels Jocs Olímpics de Rio tot i tenir el temps, el 2016, l’olotí tenia entre cella i cella disputar els de Tòquio. Però al fer el pas cap a la llarga distància, molt allunyada de la distància olímpica, Oliveras ha decidit deixar en un costat l’aspiració de ser en uns Jocs.

Nan Oliveras, triatleta: “Està apartat. S’ha de veure d’aquí a dos anys en quines condicions estic, i si hi ha opcions de ser-hi, però de moment competim sense tenir els Jocs Olímpics en ment. Ara voldria disputar l’Ironman de Hawaii.”

Per saber amb quin nivell arrenca la temporada, caldrà esperar a veure els resultats del Challenge de Salou, diumenge, on competirà contra més de mig centenar d’especialistes.

x