Aquest diumenge la Vall de Bianya acollirà la 7a edició de la Romànic Extrem

Aquest diumenge la Vall de Bianya acollirà a 7a edició de la Romànic Extrem, la cursa que pretén posar en valor el patrimoni cultural de la vall oferint un recorregut que permetrà descobrir els racons del municipi. Enguany els beneficis obtinguts seran destinats, com a les passades edicions, a MUA, l’associació que  lluita contra la leucèmia infantil.

David Darné, Organitzador Romànic Extrem: “La Romànic sempre ha volgut ser més que una simple cursa de muntanya, hem pensat amb la família i amb el fet de donar a conèixer la nostra vall, però també amb aquest fet solidari que intentarem superar el repte de l’any passat, on vam superar els 3.900 euros de donació per a la gent que lluita contra la leucèmia infantil juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu i aquest any ens hem posat el repte de superar l’aportació de 4.000 euros”

Ja són més de 400 els inscrits per a aquesta 7a edició de la Romànic Extrem que ofereix dos tipus de curses, una marató i una mitja marató. La primera sortirà a les vuit del matí de la zona esportiva de l’Hostalnou de Bianya i la segona ho farà a les nou. El nou recorregut d’enguany pretén prioritzar el patrimoni cultural per tal d’oferir als participants un camí on poder descobrir nous indrets de la vall i conèixer les esglésies i punts d’interès que es s’hi troben  durant l’itinerari.

Josep Pujols, Representant Territorial d’Esports de les Comarques Gironines: “La banda, com qui diu del coneixement del patrimoni cultural. El patrimoni natural, com és conèixer aquestes dues valls i els entorns d’aquests cims que arribaran a córrer els runners, com la part cultural de conèixer les esglésies romàniques”

David Darné, Organitzador Romànic Extrem: “Aquest any el tema de les esglésies està més present que mai perquè passarem per Sant Martí del Clot, la zona de la Mare de Déu de Llongarriu, Sant Miquel de la Torre, Sant Andreu de Porreres, Sant Feliu del Bac, Santa Magdalena del Coll, Sant Salvador de Bianya, Sant Martí de Solamal i Santa Margarita, per tant, és una pinzellada perfecte per descobrir aquest patrimoni que tenim a la Vall de Bianya”

Les inscripcions online romandran obertes fins avui dijous a les cinc de la tarda amb un cost de tres euros, tot i que també serà possible inscriure’s el mateix dia de la cursa de manera presencial amb un cost de cinc euros. La Romànic Extrem no vol tancar les portes a ningú, així que proposa diverses categories perquè petits i grans hi puguin participar.