La Marató de Sang d’Olot passa a celebrar-se de forma anual, en dues jornades i al Firal petit per atraure nous donants

El proper 3 i 4 de maig Olot acollirà una nova edició de la Marató de Sang, que enguany viurà diferents canvis. Per una banda, es passa a celebrar de forma anual, per aprofitar la bona acollida que té aquest esdeveniment entre els garrotxins. Passa a celebrar-se en dues jornades, i es recollirà la sang en una carpa ubicada al Firal petit.

La Marató de Sang d’Olot és un model d’èxit pel Banc de Sang i Teixits, al ser un dels esdeveniments populars que més donacions registra de tot Catalunya per volum d’habitants. És la més gran de les comarques gironines, però per seguir millorant, el Banc de Sang vol canviar el model de la cita. La Marató passa a ser anual, en comptes del format d’un cop cada dos anys que hi havia fins al moment. A més, es celebrarà en dues jornades, el 3 i el 4 de maig, per tal d’augmentar el nombre de donacions. Finalment, per tal d’atraure més persones, la donació es farà dins una carpa instal·lada al Firal petit, per aconseguir captar més vianants.

Anna Millán, directora Banc de Sang i Teixits Girona: “La idea de la carpa ve de la Marató de Girona, que va començar a funcionar quan es va apostar per posar una carpa a Plaça Catalunya. Ajuntant el model d’èxit de la marató de Girona amb el ja consolidat de la marató d’Olot es vol pretendre augmentar el número de donacions i de primers donants.”

La Marató d’Olot és un projecte on es bolca tota la comarca, i que en la seva darrera ocasió va aconseguir gairebé un miler de bosses de sang. La intenció del Banc és que la Marató olotina arribi a les 700 donacions de forma anual. Per tal d’atraure nous donants, l’entitat ha comptat amb el suport de l’Escola Malagrida d’Olot: els alumnes han dissenyat el cartell per captar l’atenció dels possibles participants.

Anna Millán, directora Banc de Sang i Teixits Girona: “Dintre del context d’un projecte anomenat ‘Aprenentatge i servei’, els alumnes del Malagrida han fet sis cartells diferents de la Marató per promocionar aquesta donació.”

Alícia Marina, alumna Escola Malagrida: “Hem fet quatre dibuixos, i hem pensat totes les parts que hi posaríem. Vam fer aquestes meravelles de dibuixos perquè agradin a tothom i facin que vinguin a donar sang.”

A més, la campanya pensada per l’Escola Malagrida també compta amb una llaminadura perquè la donació de sang sigui un dels moments més dolços del dia.