L’Ajuntament d’Olot estudiarà el decàleg de propostes de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’

Després de la mobilització que ahir va tallar durant més d’una hora l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, organitzada per la plataforma “No és un vial, és un carrer”, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas s’ha compromès a asseure’s amb els seus membres i estudiar el decàleg de propostes que han elaborat. El batlle creu que la solució passa per la construcció de la variant i ha recordat que abans de les eleccions municipals es licitarà un projecte per actuar a l’Avinguda Sant Jordi.

Tot i la intensa pluja que va caure durant part de la tarda, prop de 150 persones van tallar durant més d’una hora l’Avinguda Sant Jordi d’Olot aquest dimecres. L’acció, convocada per la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ coincidint amb el desè aniversari de l’obertura dels túnels de Bracons tenia com a objectiu reclamar mesures davant el volum de trànsit que suporta aquest punt de la ciutat per l’absència de la variant d’Olot.

L’alcalde de la capital garrotxina, Josep Maria Corominas, ha agraït als ciutadans el civisme amb què va desenvolupar la protesta i ha afirmat que està d’acord amb les queixes dels veïns.

No és acceptable en termes de ciutat que haguem de fer servir un carrer per connectar la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat. La Generalitat té la obligació de fer-ho per més que fa molts anys que això està passant.

 La plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ va demanar en un manifest que resoldre la problemàtica de l’Avinguda Sant Jordi sigui una prioritat per al proper equip de govern de la ciutat. Per a l’alcalde, la solució passa per la construcció de la variant i creu que no es pot criminalitzar el sector econòmic garrotxí, però tot i així s’ha compromès a estudiar les propostes dels veïns.

Ens asseurem amb ells per analitzar el seu decàleg i veure quines coses són possibles i quines no. Paral·lelament continuarem amb la tasca de presionar la Generalitat que és qui té l’obligació i la capacitat de fer avançar alguns temes que el conseller Calvet s’hi va comprometre quan va venir aquí.

 El compromís de la Generalitat és que abans de les eleccions es liciti un projecte per actuar a l’Avinguda Sant Jordi que inclouria una renovació del carrer i mesures de pacificació del trànsit amb una inversió superior al milió d’euros.