Més de 1.800 persones participaran a la 9a edició de la Trailwalker que arrenca dissabte d’Olot

Olot tornarà a viure aquest dissabte la sortida multitudinària de la Oxfam Intermón Trailwalker, la cursa solidària que recorre la via verda que uneix la capital garrotxina amb Sant Feliu de Guíxols. Es creu que més de 1.800 persones intentaran complir el repte, amb l’objectiu de recollir fons per portar aigua potable a zones complicades d’Àfrica i l’Amèrica Llatina.

La sortida de la Oxfam Intermón Trailwalker sempre és un esdeveniment multitudinari, i l’alta capacitat de concentració del Pavelló Firal d’Esports d’Olot només constata la dimensió d’aquesta prova esportiva i solidària. Aquest dissabte, i a partir de les nou del matí, es viurà la novena edició de la Trailwalker, que uneix Olot amb Sant Feliu de Guíxols per la via verda però que aquest any inclou la novetat d’una marxa de 50 quilòmetres de Celrà fins a la Costa Brava, més curta que la tradicional de 100 quilòmetres. Hi participaran més de 300 equips, formats per sis persones, de les quals quatre recorren la distància a peu. Però la Trailwalker fa setmanes que està en marxa, i és que per a participar-hi es demana una aportació mínima de 1.500 euros per equip. De moment, ja s’han recaptat més de mig milió d’euros, amb l’objectiu de portar aigua potable a l’Àfrica i l’Amèrica Llatina, mitjançant projectes solidaris de l’entitat benèfica. La sortida de la Trailwalker comportarà talls a diferents punts de la Garrotxa, com Les Preses, la Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols o Les Planes d’Hostoles.

x