Més d’un centenar de manifestants talla l’Avinguda Sant Jordi d’Olot en la primera mobilització de la plataforma “No és un vial, és un carrer”

Més d’un centenar de persones han tallat aquesta tarda l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, coincidint amb el desè aniversari de l’obertura dels túnels de Bracons. Ha estat la primera acció de protesta de la plataforma ‘No és un Vial, és un carrer’, que denuncia la situació que ha provocat l’absència de la variant en aquest punt del nucli urbà de la ciutat.


La pluja no ha impedit prop de 150 persones es concentressin a les sis de la tarda a l’entorn del Parc de les Móres d’Olot per participar al tall que ha convocat la plataforma “No és un Vial és un carrer”.  La protesta ha coincidit amb el els deu anys de l’obertura de l’Eix Vic-Olot, amb la posada en servei dels túnels de Bracons.

La mobilització ha començat amb la lectura del segon manifest de l’entitat, nascuda fa poques setmanes, on s’ha reclamat que els veïns no volen que l’Avinguda Sant Jordi actuï com a variant i demanat solucions a l’administració.

Seguidament s’han repartit mascaretes entre els participants, en un gest simbòlic per denunciar els problemes de salut que provoca el trànsit continu de camions d’animals. Passat un quart de set del vespre els manifestants s’han desplaçat fins a la intersecció amb la carretera de Santa Pau per tallar l’Avinguda Sant Jordi. Durant bona part de la tarda l’acció ha fet que els vehicles s’haguessin de desviar per la carretera de Santa Pau. El fet que s’hagués anunciat prèviament el tall amb senyalització ha provocat que molts conductors optessin per no apropar-se a aquest punt d’Olot.

x