La Fira del Ferro torna aquest cap de setmana a Besalú amb demostracions de forja

Aquest cap de setmana torna la Fira del Ferro de Besalú amb una programació plena d’activitats per aprendre tot allò necessari sobre l’element protagonista de la mà de forjadors professionals. Per començar la jornada, dissabte hi haurà demostracions de forja a la Plaça dels Claustres durant tot el dia, a banda d’una fira i exposició a Can Llaudes.

Joel Amat, President Associació ACUNÇ: “Més o menys hi ha una quaranta artistes que porten diferents peces i els hem deixat que portin més d’una peça cadascun per tenir un ampli ventall de diferents maneres de tractar el ferro. Hi ha des d’eina clàssica i coses més contemporànies o coses més modernes i de disseny lineal com es fa avui en dia. El més important és que siguin de metall i pot ser de ferro o d’altres metalls”

Per continuar la jornada, a les quatre de la tarda hi haurà una Master Class de l’ofici de la forja i una conferència a càrrec de Ruth Garcia titulada ‘Jujol i la Forja’. Diumenge al matí continuaran les demostracions de forja al carrer i a les quatre de la tarda acabarà la festa i es posarà punt i final a la fira.

Besalú és un dels municipis adherits al Projecte Pyrfer per a la conservació de l’ofici de la forja i el seu element principal, el ferro. Aquest projecte compta amb la col·laboració de dos països,  Andorra i Espanya i dins d’aquests són diversos els municipis que n’han volgut formar part, d’aquesta manera durant la fira també hi tindrà lloc una trobada dels municipis i professionals que en formen part.

Estela Delgado, Directora Projecte Pyrfer: “En el cas del Pyrfer participen França i Espanya i l’element principal és el ferro d’aquests municipis, i el que s’intenta és crear una estratègia conjunta per a la propagació del patrimoni i la sostenibilitat”

Sent Besalú un dels municipis protagonistes del ferro i de l’ofici de la forja, aquest cap de setmana els seus carrers s’ompliran de professionals que mostraran al públic les seves habilitats en aquest ofici. Tots ells treballaran conjuntament diumenge per tal d’elaborar una peça de forja, en aquest cas una barana que es destinarà a l’església de Sant Martí de la Capellada, on cada artista crearà un dels barrots seguint el seu estil particular.

Deixa un comentari